Thursday, September 18, 2014

eh hati telah dicuri

Assalamuailakum.

Ni entry special sikit. Mihmih.
Nanti pon bakal ada entry special banyak, special terlalu banyak, special banyak sangat n seterusnya. Cewah.
Kalau taknak baca bole skip entry ni k. *malumalu*
Hari ni adalah 417 hari hati dicuri.
Actually semenjak dia ada dalam hidup dah berbunga. So lebih dari hari tu. Sebab kita orang sebelum plan future kitaorang, kitaorang berkawan biasa setahun lebih.
Eh bukan la tak pernah sedih tak pernah mrerajuk. Tak normal nanti. Tapi ngade je banyak kan. Hehe.
Dulu, Selalu rasa diri ni kurang confident untuk ada orang suka aku.
Selalu cakap aku ni tak cantik ada ke orang nak, selalu cakap aku ni bukan baik sangat ada ke orang nak. Tsskk.
Tapi semenjak ada dia baru rasa confident sikit. Ngee.
Dia yang first, hope hanya dia.
Siapa dia? Bila tiba dah confirm, dapat restu kedua keluarga, baru tunjuk baru cerita hari hari sampai menyampah korang baca. Kehkeh.
Sekarang ni pun lama baru dapat jumpa. Lebih kurang macam 3,4 kali setahun la kot baru jumpa.
Jumpa pon jumpa dalam kurang dari sejam kot.
Tapi okay sebenarnya tak jumpa, tak text 24/7, tak mengongkong each other, paham bila each other bz.
Okay sebab apa, boleh google. Hihi.
Kami long distance relationship,tu sebab yang perlu ada adalah jujur, setia.
Itu yang aku buat, hope dia pon sama.
Macam ada setengah tak mampu jauh. Tapi takpe sebelum jadi yang halal okay apa jauh2.

Saya tahu awak baca. Sebab awak yang suruh saya buat.hiks
Saya nak awak tahu kita mungkin belum kenal 200% each other. Tapi kita akan harungi kan. Terima seadanya saya. Insyaallah saya akan terima awak seadanya. Saya bukan sempurna, kalau ada jodoh kita insyaallah kita akan cukup sempurna untuk satu sama lain. Banyak lagi kita kena belajar. Kena tahu. Harap kita dapat harungi semuanya. Banyak lagi yang perlu kita lakukan untuk kearah itu. So let do together. Doa selalu ya wak.

Korang tlg doakan ya. Hee.

 Insyaallah. Kalau ada jodoh, ada rezeki. Adalah saat itu. kita plan, ALLAH yang menentukan. Sabar ya. (cakappadahatisetiaphari) 

ini cerita bukan tak sabar, saja nak coretkan cerita ni dalam blog. hee

:)








1 comment: