Tuesday, March 19, 2013

dua yang disayangi

assalamuailakum.

hi blog. hi korang.

disebabkan kawan kawan banyak post dekat fesbuk pasal mak ayah. tergerak hati nak tulis juga.

macam sesetengah student, kalau call mak ayah hanya nak tanya pasal duit. cuba ubah kan itu kepada tanya khabar. tanya pasal mereka. mesti mereka happy.
macam aku ni lagi lah, mana pernah jauh. sebabnya dari kecik 24 jam dengan mereka. apa apa aje abah, apa apa aje ma. diploma dulu lagi lah, masa first time kena hantar tu, ma nangis, aku nangis. haha.semenjak itu every week mesti ade call mereka. harap kekal sebegitulah.

selalu dengar ni, HARGAI LAH IBU BAPA SELAGI MEREKA MASIH ADA. yes, kena appreciate mereka. nanti bila takde baru nak menyesal. masa tu mungkin dah jadi bubur. kalau parent cakap tolong buat kerja, buat. bukan ahh tak naklah, malaslah. take note.

bila buat something, minta restu mereka. contoh nak exam, call mereka, minta maaf, minta doa permudahkan segalanya. apa2 ajelah minta restu mereka. baru happy. percayalah.

banyak lagi kadang2 kita lupa buat, kita lupa.

sayangi mereka.

tengok la video ni. menusuk hati.



jangan bagi mereka menangis dengan kedegilan kamu, bagi mereka mengalir air mata dengan kejayaanmu. itu air mata kegembiraan.

bagi mereka selalu tersenyum dengan kamu. banyak jasa mereka pada anda.

abah, ma, kak ngah sayang kalian berdua. terima kasih abah. terima kasih ma. untuk hidup ini.
 

love,
rusyie.




No comments:

Post a Comment