Wednesday, February 15, 2017

FEBRUARYYYYY 2017

salam.

im still here. hehehe

dah lama tak berjumpa, rindu rasa hati. eh sangat.

hi blog! if ada sesiapa masih baca blog sila komen. 

nak update apa ya.

yes. dah setahun kerja. dah setahun dekat KL. wuhuu

ada vacancy kat kuantan tak? 

if ada pm me!




love,
rusyie

Saturday, January 9, 2016

confuse

assalamuailakum.

aku tau mesti tiada siapa yang baca.
so boleh lah aku membebel lagi dan lagi.

aku tak tau apa aku rasa.
maybe aku terlalu banyak berfikir.
itu ini itu ini.
akibatnye, entah apa aku rasa. 

kadang kadang aku rasa orang tak jaga perasaan aku,
dan kadang kadang aku rasa aku tak jaga perasaan orang.
err nampak tak rasa aku.

tapi,
aku rasa betullah orang banyak gelak ni sebenarnya dia sedang sedih. 

takpelah,

tunggu satu hari nanti,
bila keadaan bertukar,

mungkin itu bahagia. 


Monday, January 4, 2016

januari 2016

assalamuailakum.

hi blog. hi 2016.
yes hari ni 4 januari 2016.
student back to school.
aku still jobseeker.

eh eh bukan duduk rumah goyang kaki.
memang tak reti malu lah.
pagi sampai malam ada je kerja.
bila lagi nak berbakti kan.
nanti dah ada karier, rumah, life sendiri, susah okay nak macam ni.
positif untuk diri sendiri.
semoga ada rezeki untuk aku.

itu je untuk awal januari. heee.

bye

Saturday, August 22, 2015

9 of 24

assalamuailakum.

hi blog bersua kembali di minggu ke 9 aku intern.
eh ni ingat sebab buat buku log every week in weekend.
pastu nak siapkan buku log, jom update blog.

dah tukar department, serius penat sket. 
tu kadang malam tidur awal. eh tak memang tiap2 malam, tidur awal. 
tak sabar nak kerja, banyak gila impian nak buat.
lagi lagi taknak susahkan parent.
nak cakap, abah ma nak apa, ida belikan.
i hope i can make them happy.
yes, bukan duit boleh bagi diaorg happy,  cuma nak kasi diaorang happy after berkerja nak membesarkan kami. bagi diaorang apa yang diaorang nak, sebab sebelum ni diaorang save duit untuk anak2. 

okay la pape follow ig la ye. 
gambar rajin update dekat sane. hehe amboi bajet je kan.

selamat malam korang.
tidur lena.
bangun SUBUH ya.

bye

Saturday, July 25, 2015

5 of 24 and eid mubarak!

assalamuailakum.

selamat hari raya aidilfitri!
even hari dah 9 syawal kan.
sorry salah silap. kosong kosong.
cemana raya korang?
nak tengok gambar raya pemilik blog ni follow ig : @iamsydazainodin. ecewah.
malas nak upload gambar sini. kihkih

dah 5 minggu intern.
another 19 week to go.
maybe tengok macam lama tapi kan kejap je tu.
sebab sebelum 5 minggu ni dup dap juga.
sekarang dah 5 minggu okay. tak percaye.
rindu nak study balik.
even baru intern tapi memang rasa dah kerja.
so suasana belajar n kerja ni 100% berbeza.
tak sabar nak jadi pekerja betul betul. banyak angan dalam minda nak realitikannya.

hope everything will ease.

sincerely,
me