Wednesday, March 6, 2013

selalunya

assalamuailakum.

hi readers. 

dah lama nak update blog, idea ada tapi olahan tu tiada. hee. so malam yang ditemani hujan yang mendamaikan. mari lah tangan kita menaip. 

nak update pasal positif. sebab dengar pasal ni last week. so cuba share la kan. sharing is caring. hehe
positif dari segi fikiran. jangan banyak merungut bila ada problem. cuba bagi mende tu jadi positif.
contoh bila kita rasa kita xdapat something tu, kita fikir mungkin ade hikmahnya. bukanlah merungut cakap why not me? why? atau apa apa jela merungutnya kan. 
ada sebab kita tak dapat something, mungkin bila kita dapat jadi riak. mungkin.

bukanlah diri sendiri ni tak buat mende, pandai cakap eh bukan pandai tulis je tapi tak salahkan nak share. ulang sharing is caring right? ada je buat bukan kadang kadang, selalu jugak cuma masih belajar untuk hindarkan merungut ni. kita cuba cakap dekat kawan kita, boleh tak nasihat aku kalau aku ada merungut. help each other ok!

so marilah cuba untuk belajar untuk menjadi seorang yang positif. cuba. insyaallah.

keep calm and smile.

love,
rusyie.




No comments:

Post a Comment