Saturday, November 19, 2011

setiap kali

salam.

nampak pemilik blog ni rajin update ye sekarang.sebab utamanye tak tahu nak buat ape dah.yang tau nya on laptop then enjoy.tak pasal2 enjoy kan.dah banyak blogwalking blog blogger yang hebat2.semestinye rase begini wah hebat orang ni,wah cantik gilos blog orang ni,wah cun gilos blogger ni,wah smart gilos blogger n blognye, ade juge simple tapi menarik.jap2 thank you untuk semua yang follow blog ni.hehe

hidup manusia semua tak sempurna kan,so kita tak mampu nak lawan apa yang dah ditentukan.cuma, berharap bersyukurlah dengan pemberiannya.selalu kita lupa apa yang kita ada, semuanya milik ALLAH.so janganlah terlampau tinggi diri oke.walaupun sesenang mane atau sesusah mana pon hidup ingatlah pada ALLAH.

dengarlah lagu ni.:)


SETIAP KALI by DEVOTEES
Setiap kali mendapat nikmat
jarang kusedari itu pemberian-Mu
terkadang rasa itu kerana
segala usaha dan penat lelahku sahaja

setiap kali ditimpa musibah
kumengeluh risau bertambah gelisah
hingga terlupa pada-Mu Allah
tempat kembali segala masalah

oh Tuhan Yang Maha Penyayang (...maha penyayang..)
leraikanlah aku dari keluh kesah (..uuu..)
yang membelenggu jiwa dan fikiran (..dan fikiran...)
ditambah dengan hasutan syaitan (..uuu..., haaa)

kurniakanlah kepadaku ketabahan (..ketabahan..)
singkapkanku hikmah segala ketentuan (..uu…)
Moga sinar-Mu berikanku pedoman (…pedoman..)
Hanya pada-Mu segala ketetapan (…haa…)

(backup)
oh tuhan yang maha penyayang
leraikanlah aku dari keluh kesah
yang membelenggu jiwa dan fikiran
ditambah dengan hasutan syaitan
durjana yang sentiasa mengarahku
kepada kemurkaanmu
kurniakanlah kepadaku ketabahan
tunjukkan ku hikmah segala ketentuan
Moga sinar-Mu berikanku pedoman
Hanya pada-Mu segala ketetapan
Ya Allah kau redhailah diri ini

seandainya diri ini
mampu meraih cinta keredhaan-Mu
seandainya akulah insan yang terpilih
pimpini hidupku
 
sekian.

1 comment:

  1. lama dh niesa xsinggah sini..niesa pn sem ni jarang on9 bkn sbb apa..line x mengizinkan..thanks ye masih ingt niesa..hukhuk...apa2 pn tc!(^^,)

    niesa ada tag rusyie..:)

    ReplyDelete