Sunday, December 4, 2011

TAG :)

salam.
ini tag dari niesa yang comel. :)

THE RULES :
1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6. No tag back!
7. No stuff in the tagging section about ‘YOU ARE TAGGED IF YOU'll ARE READING THIS’ YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.

11 TENTANG PEMILIK BLOG INI
  1. sorang yang bila gelak pasti menangis dan bila sedih cepat nangis.
  2. suka warna biru.lembut jep.
  3. orang pasti akan cakap dia pendiam kalau tak kenal.ade juga cakap pemalu.haha
  4. tak suka makan pedas, bisa nangis..wuwu
  5. suka baca novel.kalau sedang baca, lupe sebentar dunia.
  6. mudah mengalah.
  7. mudah lembut bila marah.percayalah.hehe
  8. sangat mudah kesian kat orang.
  9. kuat makan.kalau yg sedap2 tu aish tak nak bagi sesape oke.
  10. tak bole minum kopi dan sewaktu dgnnye.
  11. tak suka orang yang memilih rupa dari perasaan.anti okeh!
soalan yang diberi oleh niesa.
1.Gelaran daripada kawan-kawan korang yang paling diingati.
rusyie.

2. Kalau diberi peluang mengelilingi dunia, siapa yang akan korang ajak & Kenapa?(mesti kawan & sorang jer..)
ala2,tak jawab oke tak?
ATIQAH a.k.a beba sebab dia selalu ade bila rasa nak main msg.haha.kalau bole nak bawa semua.

3. Tempat yang korang teringin sangat nak bawak family korang pergi.
menunaikan haji bersama2.insyaALLAH.
4. Sekolah Rendah, Menengah atau IPTA, mana lagi syok?
tadika takde ek?hehe.sekolah rendah sebab kan time tu kita jadi kanak2 ribena.takde nak pikir problem macam sekarang.boleh melompat2.
5. Apa korang rasa kalau kawan baik korang baca SMS-SMS korang tanpa izin?
memang tak suka sebab macam ganggu privasi kita.nak baca, minta izin la dulu.main serbu jep memang sakit hati.
6. Berapa peratus korang akan percaya firasat hati korang sendiri? Dan kenapa?
ikut ape yang hati kita fikirkan.kalau besar masalah tu sikit lah peratus dia,kalau kecik,sikit la pulak kan.

7. Apa reaksi & tindakan korang kalau kawan baik korang tikam blakang?
marah n terus jadi muka yang paling sombong.tapi tak kan serang.cuma tak tegur sampai marah hilang.

8. Pendapat korang pasal orang yang talam bermuka-muka???
singung dengan durian baru tahu.ala buat ape nak talam bermuka2,jadi diri sendiri sudah.
9. Korang suka tak layan movie korea?xkisah la movie ke tv show ke,apa-apa yg berkaitan korea..dan kenapa?
just tengok movie yg orang cakap best.tu pon tengok laju2.haha
10. Satu lagu yang memberi banyak makna dalam diri korang dari dulu sampai sekarang.
 kisah dongeng.

11. Kawan alam maya dan kawan dunia sebenar..mana lagi senang korang jumpa dan seronok dijadikan kawan?(kira kawan baru la eh..)
kawan dunia sebenar.sbb kita mampu melihat orang tu sendiri.biasanya lah ade yang tipu identiti dia kat alam maya.
11 soalan yang bertuah untuk korang.
  1. apakah reaksi korang bila berjumpa dengan seseorang yang korang jatuh cinta?
  2. bila tengah berjalan tempat orang ramai,tetibe korang jatuh,apakah tindakan korang?
  3. benda yang korang nak dalam 5tahun ni?
  4. apa yang korang rasa, siapakah korang dalam 10 tahun akan datang?
  5. apa warna kesukaan korang?kenape suka?
  6. blog apa yang korang suka?
  7. ape benda yang korang beli dan ianya masih tersimpan rapi?
  8. korang suka hp jenis hape?kenape?
  9. korang nak celebrate besday macam ane?tema?
  10. ape yang korang fikir bila sorang tu frust putus cinta?
  11. pendapat tentang fb?sejak bila korang buat fb?
 
 orang yang bertuah ditag.
  1. http://fyqafullstop.blogspot.com/
  2. http://auni2992.blogspot.com/
  3. http://fazzanaktuah.blogspot.com/
  4. nurizwani.blogspot.com/
  5. dalamsatuhati.blogspot.com
  6. wanieblueekk.blogspot.com
  7. espiranzagurlz.blogspot.com
  8. quiyyum90.blogspot.com
  9. suha-missungu.blogspot.com
  10. http://nureenina.blogspot.com/
  11. myhunnykeyme.blogspot.com


sape yang ditag.sila2 lah kan.hehe.


sekian:)

3 comments:

  1. lorh byknye soalan....xmampu nak jwb..uhuhuhuh

    ReplyDelete
  2. hahaha..nice!lama gk niesa fikir soalan2 nk ditny ni..tp btw thanks..soalan2 niesa tu ada berkaitan dgn kehidupan niesa gak..tu yg nk tgk mcm mna org lain..thanks rusyie.. :)

    ReplyDelete
  3. hehe.time boring je buat ni.mula2 malas gak.hee..tq niesa mengisi masa lapang saye..lame gak nak buad soalan..:)

    ReplyDelete