Friday, May 3, 2013

sakit dan renung renunglah

assalamuailakum.

selamat hari jumaat yang indah.
apa khabar korang? kalau tak sihat cepat cepat pergi klinik okay. 
hari ni nak share sikit pasal sakit. sebab tu tanya sihat ke tidak. erk. hehe
semalam abang tetibe sakit. pergi klinik tiada perubahan, malamnya still ketuk pintu abah, cakap sakit. bawa pergi hospital terus. alhamdulilah, everything okay. 
minggu lepas classmate tetibe sakit dalam kelas masa jawab test, tak boleh berjalan. 
selepas test tu, ada class arab. ustaz tu ade cakap pasal sakit blh menghapuskan dosa.
nak tahu lebih lanjut, ni link kat bawah baca :

then,
ustaz tu cakap jangan merungut bila sakit.
sebab sakit tu kita akan dekat dengan ALLAH.
sebab bila kita senang, kita mudah jadi pelupa. 
bila kita sakit, kita akan ingat DIA. kan.

semoga ALLAH merahmati kita semua.

love,
rusyie.

No comments:

Post a Comment