Monday, September 29, 2014

Pulau kapas

assalamuailakum.

ada masa lapang hari ni. yeay.
boleh update blog guna wifi.
kalau tak guna hotspot. kemain malas update.

hari khamis 25.9.2014 first time dalam hidup aku snorkeling. ecece.
sebenarnya, aku pernah hampir lemas masa sekolah dulu.
so aku ada juga rasa takot air. tapi lagi takot pada batu licin. eh lagi lagi takot tempat tempat licin.
sebab dah dua kali dah terjatuh teruk sebab tu. 

pada 23.9 tu ikhwan tanya kami nak pergi tak pulau kapas.
dalam hati nak. tapi dalam hati la.
pastu bila kawan2 cakap nak, terus mulut cakap nak. haha.
sebab hari khamis tiada kelas. 
lepas tukar tukar jadual, every week ada 3 hari je kelas. peh pack okay. 

aku pergi dengan syira, wani, pija, ezah, sumaiyah, ikhwan n zulhelmi. 

 masa awal awal sampai. terus nak terjun ya. baru kenal lebih dekat gorgle. haha.
awal awal tu dekat air yang boleh jejak kaki boleh la berani. haha. 

 ni lepas waktu waktu kecemasan. semua cakap bolehnya, life jacket ada. pastu lepas tangan dari bot. eh terampunglah. kaki tak jejak. berenang pon tak tau. tu berdebar je. serius best.

yang ni siap peace. hehe. yeay kebahagiaan kami jelas terserlah. nak lagi nak lagi.nampak tak ikan ikan tu menari gembira sebab kami. ecewah.

ni muka dah gelap. tapi tak kira lah hati tetap pada awak eh gembira. hehe

mata sepet sebab panas, tak pakai spek tak pakai lens. 

itu jela cuti hari khamis 25.9.2014 saya.
gembira. sangat.
hilang segala stress. 
so kalau stress, cuba cari aktiviti untuk rileks kat minda. supaya kita tak nampak tua walaupun diri kita masih muda. hiks. 


esok,nak balik kuantan.
tetapi balik dengan kerja kerja yang tak pernah habis. zz

:)

1 comment:

  1. Wah, seronoknye snorkeling..kalau Cik Mimie memang tak la..hahaha..takut lemas..hehehe

    ReplyDelete